Bijzonder online gastcollege van Crafted Festival! | GURUZ

Bijzonder online gastcollege van Crafted Festival!

27 juni 2023

Het Summa College in Eindhoven organiseerde dit jaar het Crafted Festival voor de zesde keer. Guruz maakte een heel bijzonder online gastcollege.

Crafted is het festival voor creatief vakmanschap! Het Eindhovense Summa College organiseerde Crafted dit jaar voor de zesde keer in het Klokgebouw in Eindhoven.

Guruz kreeg de vraag om een inspirerend online gastcollege te maken van Crafted. En die vraag, kwam vanuit ASML. ASML is een van Nederlands meest bekende hightech bedrijven. Ze zetten zich (net als Stichting Hightech Helmond de Peel) doorlopend in om techniek te promoten binnen alle leeftijden. 

Erg gaaf dat we dus vanuit ASML de vraag kregen om een "bijzonder" online gastcollege te maken van dit creatieve festival.



Het hele klokgebouw stond vol met de mooiste projecten die het creatief vakmanschap (van diverse mbo's) ademden. Zo waren er projecten te bewonderen in onder andere: techniek, ict, design, horeca, film en meer. 



Sofie van ASML introduceert ons op het Crafted Festival. Zij vraagt zich af wat er gebeurt als je 2.000 creatieve mbo-studenten "loslaat". In totaal werkten er zo'n 2.000 mbo-studenten mee aan de verschillende projecten. Nou, dat zijn we gaan onderzoeken natuurlijk!



Lang verhaal kort: ongelofelijk gaaf wat we allemaal gezien hebben op Crafted. Wat een gave innovaties, mooie projecten en goede plannen. Natuurlijk hebben we verschillende studenten kunnen bevragen voor ons online gastcollege, zoals deze studenten die een compleet nieuwe jukebox 2.0 hebben ontworpen en gebouwd. 



De andere projecten zie je snel als ons eerste online gastcollege (van de ASML serie) gemonteerd is! Vanuit Guruz waren we bijzonder blij om erbij te mogen zijn, laten we hier meteen een traditie van maken!

Nog één keer over ons:

Met onze non-profit stichting Guruz als “missing link” maken we het Nederlandse mbo beter en helpen we het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Guruz maakt briljante online gastcolleges van bedrijven en stelt deze ter beschikking aan alle mbo's van Nederland. Zo versterken we samen het mbo imago. Guruz is mede mogelijk gemaakt door founding partners: Driessen en DIT Personeel.